Slik var A-lagets første treningskamp i 2021

,

Vareggs A- lag spilte i dag sin første kamp siden vinteren 2020. Et ungt lag, med en rekke debutanter på seniornivå, viste gode takter mot Sund på Hald stadion. Trener Frank Hellevik oppsummerte kampen slik:

Tekst: Holger Hagesæter og Frank Hellevik om Sund vs Varegg 4-1 (3-0)

Forsidebildet: Kveldens lagkaptein Herman Haukeland. Foto: Trond Gausemel, Hordalandfotball

A-laget fikk omsider spille kamp igjen etter pandemien og den fantastiske følelsen av akkurat det, overskygget i dag det aller meste.

Kampen startet meget bra for oss og vi både kunne og burde hatt både ett og to mål den første halvtimen. Vi gjorde gode valg med ballen og var flinke både i gjenvinningsfasen og til å variere angrepsspillet.

Nykommer Stian Langeland var en konstant trussel på topp og det luktet mål i hvert angrep. Sund kom etter hvert mye mer med, og overtok fullstendig siste kvarteret før pause. Kun en meget solid Magnus Tangye i Varegg-målet, hindret flere scoringer enn de tre som vertskapet fikk satt i noten i denne perioden.

Omstilling i pausen

Vi ble preget av det første baklengsmålet og var utrygge med ball og veldig uryddige i posisjonsspillet vårt. Pausen ble brukt til å få opp igjen humøret og finne tilbake til de fine taktene fra starten av kampen. Vi kom ut på banen med ny energi, stor entusiasme og fikk igjen kontroll på kampen. Photsawat «Ben» Joipan reduserte med en deilig liten chip midt i omgangen og vi jaktet ny redusering uten å lykkes.

Kampens siste sekund

I kampens aller siste sekund, kontret Sund i stedet inn 4-1. Vi reiste hjem mange erfaringer rikere med en veldig god følelse. Veldig mange unge spillere fikk sitt første møte med seniorfotball og både innstilling og holdning til kampen var upåklagelig. Spesielt Lamik Tiravolo og Bastian Engeli imponerte i perioder stort og tok nivået på strak arm, men også flere andre viste med all tydelighet at kampen om plassene på A-laget i høst vil bli beinhard.

Disse utmerket seg

Vareggs 3 beste:

 • 3 stjerner: Magnus Tangye
 • 2 stjerner: Stian Langeland
 • 1 stjerne: Herman Haukeland

Lagoppstilling:

 • Magnus Tangye (Alif Rahman fra 67)
 • Lamik Tiravolo
 • Emre Duvarci (Mathias Sabaghi Andersen fra 60)
 • Børre Gilje
 • Daniel Myklebust (Lamiek Biniam fra 67)
 • Eivind Skodvin (Photsawat Joipan fra 46)
 • Bastian Engeli (Henrik Hellevik fra 46)
 • Herman Haukeland (Bastian Engeli fra 67)
 • Ahmed Jibril (Olav Gudmundsen fra 46)
 • Julian Strømsholm (Filipe Teixeira fra 46)
 • Stian Langeland (Oskar Lien-Woll fra 67)

Resultater: Sund vs Varegg 4-1 (3-0)

Se Hordalandfotball for bilder fra kampen:

https://www.facebook.com/410131252387271/posts/4198211823579176/?d=n