Bekreftet som ny assistenttrener for A-laget

,

Varegg fotball har gleden av å presentere Maximilian Luedy (22) som nyansatt trener i klubben.

Det unge fotball-trenertalentet har allerede lang erfaring som trener i en rekke klubber, og har vist en stor interesse for fotball gjennom sine ambisjoner og kunnskap. Maxi skal jobbe sammen med Frank Hellevik og Danilo Suarez som assistenttrener for A- laget, og høsten 2021 skal han også være trener for G16 (2005) sammen med Eirik Andresen. Ansettelsen er ledd i klubbens utviklingsarbeid hvor det nå satses på styrking av trener-kompetanse på alle nivåer. Maxi blir et viktig tilskudd i så måte. 

–  Det er mange grunner til at jeg takket ja til Varegg. Klubben og jeg har like ideer om hvordan vi ønsker å ta det neste steget. Her håper jeg at jeg kan bidra med min kompetanse til å løfte Varegg sammen med resten. Jeg tror det blir lett – det er et flott miljø og masse bra folk. Jeg tror jeg kan tilføre mye, jeg gleder meg til å vise hva, sier Maximilian Luedy.

Vareggs fotballekspert og trener Frank Hellevik sier følgende om den kommende Varegg-treneren:

–  Jeg gleder meg veldig til å få Maxi inn i klubben. Ansettelsen er et nytt tegn på den retningen Varegg nå går i, med et tydelig fokus på utvikling av både trenere og egne spillere, gjennom økt sportslig kompetanse, sier Hellevik og legger til:

–  Maxi er en ung og ambisiøs trener som vil bli en ressurs fra første stund. Han vil få stort ansvar og skal jobbe tett med både a-laget og de unge spillerne som på sikt ønsker å komme dit. Maxi representerer den nye generasjon trenere. Han har en spennende fotballfilosofi, er flink på analyse og detaljer og vil utfylle teamet rundt A-laget med egenskaper vi i dag, mangler. Hjertelig velkommen til Varegg.

Frank Hellevik. Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball
STYRKER TRENER-KOMPETANSEN: Styreleder Holger Hagesæter (t.h.) og Maximilian Luedy (t.v) gleder seg til samarbeidet.
  • Om Maximillian:
  • 22 år fra Nordnes
  • Spilt for Nordnes, både som barne-og seniorspiller
  • Har UEFA C
  • Deltok på trenerskole i Italia, Paolo Rossi Academy
  • A-lagstrener og sportslig ansvarlig i Nordnes
  • Lang erfaring som trener for en rekke klubber, trenet bla. G13, G15, G14-lag.

Lang trenererfaring

Maxi er en Nordnesgutt som har vokst opp på Strangeplassen. Han har spilt for Nordnes, både som barne -og seniorspiller, men også som ungdomsspiller var han innom noen andre klubber, blant annet Varegg. Han ønsket en karriere innen fotball, og forsatte sitt engasjement for fotballen også i utlandet.

–  Jeg tok UEFA C for å satse på en karriere i fotballen. Jeg fikk sjansen av Hiep Tran i Fyllingsdalen, og jobbet samme år med G15 laget. Året etter trente jeg G13, og etter 2 år i Fyllingsdalen dro jeg til Italia for å skaffe meg erfaring. Her gikk jeg trenerskole hos Paolo Rossi Academy og jobbet etterhvert med spillerne hos ISM Academy i Perugia, sier den nyansatte treneren.

En drømmer med ambisjoner

Luedy jobbet for en rekke lokale lag, og blant annet høsten 2020 jobbet han med G14-laget til Åsane. I 2021 har han jobbet som A-lagstrener og sportslig ansvarlig i Nordnes.

– Jeg gleder meg enormt til å starte ny jobb i Varegg, og denne høsten skal jeg kombinere den med å fullføre min UEFA B lisens, sier det unge trenertalentet, og legger til:

– Det neste målet mitt nå er å bidra til en positiv utvikling og skape gode øyeblikk i Varegg, sammen med de jeg skal jobbe med og de som følger oss. Jeg er en drømmer. En dag vil jeg trene Brann til Champions League. Eller så skal jeg bli popstjerne med den nye gruppen min «Sjøbadet».

A-laget spiller i 4.divisjon, og etter en lang pandemi uten kamper er de klare for nye oppgjør til høsten. Første kamp spilles 21.08 og er mot Frøya på Stemmemyren Kunstgress.