Slik var kampen på Stemmemyren: Varegg – Frøya

,

Tekst: A-lagstrener, Frank Hellevik

Varegg vs Frøya 1-2 (0-2)

A-laget kom sterkt tilbake etter 0-2 til pause, men det endte dessverre med et surt ettmålstap mot et solid og opprykksjagende Frøya-lag.

22 måneder etter forrige obligatoriske kamp, var det duket for fest på Stemmemyren. Ørjan Mellingen og hans imponerende støtteapparat stelte i stand et arrangement på høyt nivå og publikum strømmet til tribunene. Telt, bannere, kiosk, speaker og et stort publikum inspirerte oss alle, og kampen startet også med et smell.

God steming på Stemmemyren! .

Få målsjanser i starten

Allerede etter tre minutter fikk vi stå umarkert og avslutte i gjestenes 16-meter. Skuddet fra Sidikie Syllah ble dessverre blokkert og Frøya slapp med skrekken. Etter dette ble den neste perioden en stillingskrig med lite aktivitet foran målene. Lagene tok hverandre ut, nektet hverandre rom og lå godt organisert begge to. Så eksploderte plutselig oppgjøret etter 19 minutters spill.

Heia Varegg!

Mye spenning etter 19 minutter

Frøya kom på en overgang som endte i en fri heading fra 5 meter. Henrik Bøe reddet den rimelig enkelt og sekunder etter var Stian Langeland alene gjennom på motsatt side. Vinkelen ble for spiss og gjestenes keeper fikk avverget.

Kampen var i ferd med å åpne seg opp og det var Frøya som tok initiativet. Det lå et bortemål i den varme luften over Stemmemyren og det kom på klassisk Frøya-vis. Brudd på vår halvdel, tidlig pasning gjennom på høyre kant, innlegg langs bakken og scoring i åpent mål. Vi var rystet og preget, og hadde store avstander i laget.

Like før pause doblet Frøya ledelsen. Nytt brudd, tidlig pasning gjennom på venstre kant, innlegg langs bakken og scoring i åpent mål. Vi var forberedt, vi visste hva som kom, håndterte faren i lange perioder, men vi ble straffet to ganger på kort tid.

Etter pausen

Pausen ble brukt til justering av presshøyde og til større bredde i spillet offensivt. Vi tok umiddelbart tak i kampen og produserte sjanser nok til å få en tidlig redusering. Både William Bergli Lillestøl, Daniel Myklebust, Stian Langeland og Sidikie Syllah var marginer unna scoring, men reduseringen lot vente på seg.

Frøya var hele tiden farlige på kontringer og kampen var severdig og spennende. Først tre minutter på overtid ekspederte Stian Langeland Per Skjævelands fenomenale pasning kontant i nettet og vi fikk vår redusering, men da var det litt for sent til å jakte utligning.

Veldig gledelig var det likevel å registrere mange unge spilleres fine debuter på seniornivå. Dette er spillere klubben vil få stor glede av i årene som kommer. Takk til alle som var med å skape lovlig fest på Stemmemyren og velkommen tilbake på neste kamp.

Vareggs 3 beste:

  • 3 stjerner: Per Skjæveland
  • 2 stjerner: Marius Bergset
  • 1 stjerne: Stian Langeland

Takk for støttet til våre sponsorer!