A-laget: Mathopen vs Varegg ble god underholdning for publikum

,

Tekst: Frank Hellevik, trener A-laget

Mathopen vs Varegg 1-1 (1-1)

Kongsmyren idrettsplass, lørdag 28.08, kl. 15.00, 4.divisjon

Vi reiste til Mathopen for å vinne, vi hadde store muligheter til å vinne og til slutt kunne vi også ha tapt. Det ble en sjanserik og dramatisk kamp på den smale og korte banen ved Mathopen-hallen. En typisk kamp som publikum elsker og trenere river seg i håret av. Så mange dueller, så mange situasjoner og så mange marginer. Severdig, men langt fra velspilt.

Vi skapte rundt 10 klare målsjanser, men i andre enden var både stengene og en opplagt Magnus Tangye grunnen til at det bare ble en baklengs. For dette var en følelsesmessig berg og dalbane av en fotballkamp. Fra total kontroll og full dominans til hektiske sluttminutter med utvisning og fullstendig mangel på defensiv struktur i begge lag.

Sjansene florerte begge veier. Det er smått utrolig at kampen ikke fikk en vinner og vi sitter alle igjen med en følelse av at vi skulle vunnet og kunne tapt. Hos begge lag. Så da er nok kanskje poengdeling rettferdig tross alt, selv om vi misbrukte så mange store sjanser at det føles som at uflaks må suppleres med udyktighet og kanskje først og fremst ro i avgjørende situasjoner.

Kontroll i første omgang

Første omgang styrte vi helt. Hjemmelaget kom sjelden på besøk på vår halvdel og kun en imponerende bevegelig og god Kristoffer Larsen skapte hodebry for oss i en solid og strukturert omgang. Vi produserte sjanser på løpende bånd og det var usedvanlig fortjent da Kristian Berg til slutt ga oss ledelsen. Da hadde vi allerede rukket å misbruke en rekke store sjanser og i tillegg, sannsynligvis, blitt snytt for et klart straffespark som ble trukket på utsiden av feltet.

Den avgjørende utligningen

Vi hadde Mathopen på gaffelen, men klarte aldri å sikre oss en to-måls-ledelse. I stedet skjedde det som så ofte skjer i sånne situasjoner. Det smalt motsatt vei. På overtid fikk en Mathopen-spiller vende opp og skyte etter et kast inn i feltet, skuddet ble blokkert, men nedfallsfrukten havnet rett i beina på en nådeløs angriper. Utligning med første omgangs siste spark på ballen.

Kaos i sluttminuttene

Andre omgang startet som den første og vi tok på nytt initiativet i kampen. Gradvis kom hjemmelaget mer med og de utnyttet våre balltap raskt og direkte. Kampen lå og vippet og begge lag var gjentatte ganger nære scoring.

For vår del kunne både Sidikie Syllah, Hassan Osman, Lamik Tiravolo, Stian Langeland, Emre Duvarci og til slutt Bastian Engli avgjort kampen, men også Mathopen var farlige. Etter Daniel Myklebust diskuterbare røde kort med 8 minutter igjen, var kampen ute av kontroll fra sidelinjen. Et komplett kaos fulgte i spennende sluttminutter, men kampen ebbet altså ut med ett poeng til hvert av lagene.

Varegg 3 beste:

  • 3 stjerner: Eirik Emil Andresen
  • 2 stjerner: Magnus Tangye
  • 1 stjerne: Hassan Osman

Takk til våre sponsorer!