A-laget mot NBK: En bekmørk dag for Varegg

,

Tekst: Frank Hellevik, A-lagstrener

Nordhordaland Ballklubb vs Varegg 5-1 (1-1) Sted: Knarvik Stadion, mandag 06.09.21

Skyene lå lavt og tett over Knarvik Stadion mandag kveld. Etter 90 minutters fight om poengene var det imidlertid sol og velstand i hjemmegarderoben.

Knarvik-milen var gjennomført, NBK-spillerne sang fortjent av full hals og selv om de definitivt ikke aspirer til deltakelse i Idol, var det innlevelse, samhold og guts hele veien i dusjen.

Hos oss var det stille. Musestille. Lyset var på, men mørket lå over Varegg-familien. Det ble en tung kamp og ikke som vi tenkte da vi drog nordover noen timer tidligere. Nå er det – bokstavlig talt – samling i bunn. Men en ting er sikkert: vi vinner sammen og vi taper sammen.

Startet godt, men stemingen snudde fort

For dette var kampen som startet med solid struktur, gode valg og fortjent ledelse etter Stian Langelands fulltreffer før kvarteret var spilt. Og endte med fullt havari, oppgitthet og 5 baklengs i sekken. Sånn kan vi ikke fremstå på dette nivået og det er vi smertelig klar over. Vi ble tatt på forberedelser, tøffhet, vilje og ferdigheter. Og gjorde dårlige vurderinger fra benken i tillegg. Da blir det sjelden poeng. Vi sklei rundt på gresset med kunstgressko som en rekke Bambier på isen. Vi produserte noen muligheter, for all del, men det var så mye mer farlig når vertene angrep.

En farlig duo

Duoen Snekkevik og Gaustad herjet med oss og fikk gjøre akkurat som de ville. Vi greide rett og slett ikke å håndtere to gode spillere som bare fikk mer og mer spillerom, jo lengre kampen varte. Til slutt hadde de til sammen straffet oss så hardt at Gaustad fikk hvile og Snekkevik fikk fortsette å terrorisere oss alene. All honnør til NBK og gratulerer med 3 velfortjente poeng.

Tid til refleksjoner

For vår del er situasjonen som den er. Vi må innrette oss etter det og jobbe knallhardt i tiden som kommer. For vi er ikke en opprykkskandidat, vi er ikke bedre enn resultatene tilsier og vi har ikke bare marginer mot oss. Vi er der prestasjonene de tre første kampene har ført oss. Sist på tabellen. Og derifra kan det bare gå oppover, men det vil kreve mye av oss alle. Og jo før vi erkjenner det, jo større muligheter har vi til å snu tankskipet. Vi har talent, vi har våre perioder, vi produserer våre sjanser, men vi fremstår ikke som et lojalt kollektiv som spurter tilbake ved balltap, er desperate etter å blokkere skudd, stuper i press og tåler å få oss et slag på haken. Der må vi komme. Allerede på lørdag.

Vareggs 3 beste:

3 stjerner: Daniel Eriksen

2 stjerner: Marius Bergset

1 stjerne: Stian Langeland

Takk til våre sponsorer!