A-laget: En forrykende kamp og seier til Varegg mot Osterøy

,

Varegg vs Osterøy 4-1 (2-0)

Tekst: Frank Hellevik, A-lags trener

Kamp: Onsdag 15.09.21 på Stemmemyren

A-laget leverte en forrykende kamp og sendte høytflyvende Osterøy brutalt ned på jorden og hjem til Lonevåg uten poeng i den gule og grønne draktbagen. Allerede fra start var kampbildet tydelig.

Mål etter bare 10 minutter

Der Osterøy la seg i lavt press og lot oss ta styringen, spurter vi ut av startblokkene og traff perfekt i vårt høye og aggressive press. Vi fikk brudd etter brudd dypt inne på gjestenes halvdel og kombinerte både fikst og presist i vår ballbesittelse. Målene lot ikke vente på seg og allerede etter 10 minutter hadde vi omsatt to nydelige angrep i tellende resultat. Og i tillegg brent et par store muligheter utenom. Målene kom etter flotte angrep der vi på det første får til en flott vending av spillet fra Markus Fossnes etter eget innkast. Det påfølgende innlegget fra Magnus Lee ble kontant banket i noten fra en aktiv og mye involvert Daniel Myklebust. Tatt ut av læreboken til analyse-ansvarlig Maxilmilian Luedy og tonen var satt.

Like etter forserte Per Skjæveland 30 meter med ballen på Osterøys halvdel. Han spilte så samme Myklebust fri før han selv satt inn returen etter keepers parering av Daniels skudd. Effektivt, vakkert, direkte og publikum lot seg rive med og begeistre.

Resten av omgangen ble mer jevnspilt uten at gjestene spilte seg til de store mulighetene. Vi mistet frekvensen i forflytningene og falt dypere i banen enn nødvendig.

Etter pausen

Etter en pause-prat med fokus på nettopp dette, kom vi høyere på banen igjen og fortsatte å true Osterøys forsvar i langt større grad enn de truet vårt. Stian Langeland jobbet utrettelig og fikk sin belønning med to fine avslutninger etter nye gode angrep. Det første etter fint kombinasjonsspill i Osterøys 16-meter, det andre etter en perfekt kontring der han fosset fra desperate midtstoppere med andre fartsressurser enn han selv er i besittelse av.

Kampen var kjørt, poengene var fordelt og resten av kampen ble en ren transportetappe mot årets første trepoenger. Vi brukte vår jevne og solide stall og gjorde mange spillerbytter i kampens sluttfase, vel vitende om at det allerede på lørdag er ny kamp om viktige poeng. Osterøy fikk sin redusering noen minutter før slutt, men noen fare for en spennende avslutning, ble det aldri denne onsdagskvelden under Stemmemyrens magiske flomlys.

En fornøyd trener

Vareggs 3 beste:

  • 3 stjerner: Stian Langeland
  • 2 stjerner: Daniel Myklebust
  • 1 stjerne: Per Skjæveland

Takk til våre sponsorer!