,

Varegg vs Mathopen 3-2 (1-2)

Tekst: Frank Hellevik, A-lagstrener

Dato: 25.september kl. 15.00 på Stemmemyren

Fra de dypeste daler til den høyeste toppen. Dette var kampen som startet på verst tenkelige vis, men likevel endte med euforisk glede og allsang både i korridorene på Stemmemyren og i Øvre Sandviksveiens sidegater.

Mathopen utnyttet et tannløst, energiløst og likegyldig hjemmelag i åpningsminuttene og det stod 0-2 på tavlen før de fleste hadde funnet plassene sine og i hvert fall ikke fått svelget unna ettermiddagens første vaffel. Markus Fossnes reduserte umiddelbart og allerede etter syv spilte minutter stod det 1-2.

Resten av omgangen ble en jevnspilt og sjansefattig affære på lavt nivå uten intensitet, tenning og tilstedeværelse. Det virket ikke som dette var en kamp som handlet om å få gunstige betingelser for å overleve i divisjonen, men andre omgang skulle heldigvis by på så meget mere.

Glede på Stemmemyren

For etter en innholdsrik, høylytt og direkte pauseprat, var det få som lurte på hvor skapet skulle plasseres. Varegg dominerte omgangen fullstendig mot et Mathopen-lag som bevisst eller ubevisst ble spilt veldig nære sitt eget mål, men målene lot vente på seg. Først da Børre Gilje steg til værs etter en corner og banket inn 2-2 med pannebrasken, kom uttellingen halvveis i omgangen. Vi fortsatte å trykke på gassen for å få vinnermålet, men måtte hele tiden være observante på Mathopens kontringsstyrke.

Sjanse etter sjanse ble produsert og misbrukt og det hele så ut til å ende med sesongens andre poengdeling mellom disse lagene. Da fant imidlertid Stian Langeland ut at han ville ha hovedrollen i historien og levnet keeper ingen mulighet da han i siste minutt knuste inn seiersmålet i hjørnet.

Hele Stemmemyren eksploderte i glede og slukørete gjester lå strødd på banen etter å ha kjempet så hardt og holdt ut så lenge. Fotballen er brutal i sånne øyeblikk.

Vi sikret oss tre poeng på dramatisk vis og holder liv i drømmen om å holde oss i divisjonen og eventuelt også fortsatt avansere på tabellen utover høsten.