,

Tekst: A-lagstrener, Frank Hellevik

Osterøy vs Varegg 2-2 (1-1)

Sted: Osterøy Stadion Kunsgras, 16.oktober 2021

En høydramatisk og innholdsrik avslutning på seriespillet. Nå venter vi i spenning på et eventuelt kvallik-spill om å beholde plassen. A-laget reiste til Osterøy med en klar ambisjon om å vinne den siste kampen og passere hjemmelaget på tabellen. Til slutt stod vi likevel jublende igjen etter poengdeling og foreløpig fornyet kontrakt i divisjonen.

For dette hang i en tynn tråd og var en følelsesmessig berg- og dalbane som er de færreste forunt å få oppleve på 90 minutter. Kampen startet med full fart og to aggressive lag. Allerede etter et kvarters spill stod det 1-1. Stian Langelands utligning etter den tidlige Osterøy-ledelsen, er en verdig kandidat til årets mål i Europa. Fra rundt 25 meter banket han Daniel Myklebust sin perfekte pasning, på ekte Jamie Vardy-vis, i perfekt bue over keeper og i lengste hjørnet. Fotballkunst og hele Lonevågsbefolkningen gikk fra tidlig ekstase til momentant og brutal stillhet.

Tonen var satt og dramatikken lot ikke vente på seg. Noen minutter senere måtte Børre Gilje ty til ulovlige midler for å stoppe Benjamin Kleppes gjennombruddsforsøk. Rundt 20 meter fra mål var frisparket klokkeklart og det røde kortet likeså. Vi var rystet og kampen var såvidt begynt. Det påfølgende frisparket traff oppå tverrliggeren, men derifra og ut til pause, forsvarte vi oss med kløkt og offervilje. Osterøy skapte lite i denne perioden og vi var flinke til å variere mellom ballbesittelse og kontringer.

Paul Hagen dirigerte de bakre troppene med tydelig røst og på midten var Ivar Aase og Per Skjæveland akkurat så rutinerte, dominerende og gode som vi håpet de skulle være. Stian Langeland var et konstant uromoment på topp og resten av gjengen jobbet utrettelig og lojalt. Vi spilte for klubben, for laget og for alle som er glade i Varegg.

Action i andre omgang

Etter en fortjent pust i bakken, startet andre omgang med fullt trykk og masse action på direkten. Osterøy tok ledelsen 2-1 på et knallhardt skudd langs bakken og vi fikk meldinger om at Mathopen herjet med NBK på Austmarkas kunstgress. Vi svevde mellom divisjonene og måtte ha mål. Inn fra benken kom så Ahmed Jibril og gjorde det han kan best. Luske ballen inn i lengste hjørnet. Men for et mål det var.

Stian fikk et oppspill helt ute på vår høyre kant. Han vendte vekk en motstander, smatt inn mellom to andre og serverte Ahmed en perfekt pasning langs bakken. Resten var som tatt ut av de beste lærebøkene. Ahmed vendte backen sin ut og inn og løftet ballen perfekt og umulig å redde i lengste hjørnet. Vi hadde hodet over vannet igjen og dramaet fortsatte.

Like etter kontret vi i klart overtall og kun en uheldig avslutning fra Daniel Myklebust hindret ledelse på Ahmed Jibrils perfekte pasning. Men kampbildet var motsatt. Det var Osterøy som pepret Magnus Tangye i vårt mål, men han tok det som kom og fikk god hjelp av et hardtarbeidende og i store perioder, kynisk forsvar.

Rapportene fra Mathopens lekestue i Nordhordland fortsatte å nå oss og vi forsvarte oss med nebb og klør og kontret når vi kunne. På et tidspunkt ble det klart at en seierherre i vår kamp ville føre det tapende laget ned i femte divisjon. Osterøy ble mer forsiktige og vi forsvarte oss dypere med våre 10 menn.

Kampen ebbet ut med 2-2 og vi reddet foreløpig plassen i divisjonen. Nå gjenstår det en eventuell kvallik dersom det rykker et hordalandslag ned fra tredje divisjon og det blir ikke avgjort før om 14 dager.