Varegg fotball utvider trenerstaben – Cody vender hjem! 

Varegg fotball styrker sin sportslige avdeling og satsing. Mathias Macody Lund vender hjem til moderklubben og engasjeres for å trene klubbens 2. lag i femte divisjon. 
Styreleder Holger Hagesæter er klar på at Cody ikke engasjeres for å trene en kompisgjeng med hobbyspillere. 

“Mathias skal ha ansvaret for å utvikle denne del av klubben. Det som har vært en kompisgjeng med ekte Varegg- gutter skal nå få merke at de får med å gjøre en vaskeekte trener. Varegg 2 skal fortsatt bestå av kompiser, men Varegg 2 skal i tillegg bli en utviklingsarena for fremadstormende og motiverte juniorspillere. Vi har manglet en arena som tillegg til A- laget hvor våre juniorer kan få seniorerfaring.
Det er dette Varegg 2 nå skal medvirke til, og i dette arbeidet blir Mathias en nøkkelperson.”

Vareggs ungdomsavdeling er i rivende utvikling og det har i vinter strømmet til med medlemmer på nesten alle kull fra 2009 til junior. Dette setter store krav til den sportslige driften, og behovet for fagpersoner er stort. Varegg søker kontinuerlig etter trenere til ungdomsavdelingen.
Pr nå er det spesielt 2008, 2007 og G19 vi behøver flere trenere. A- lagstrener og sportslig ansvarlig Frank Hellevik holder i mange tråder, men hverken kan eller skal drive ethvert lag i klubben. 

“Frank gjør en kjempejobb på spesielt de yngre avdelinger, men all den tid vi ikke kan klone Frank må vi få inn andre, dyktige fagfolk”, sier Hagesæter. 

Oppfordringen er klar: er det unge trenerspirer i Bergen, eller mer erfarne voksne trenere, som har lyst å bli med i vårt sportslige, gode fellesskap, må man ta kontakt med klubben. 

I klubbens satsing ligger også satsing på keeperrollen.
Ny-engasjert keeperansvarlig Terje Husabø har ansvaret for å sette keepertreninger i system,
fra alderen 10- 11 og til junior.

“I Varegg tar vi keeperrollen på alvor.
Keeperrollen er nesten en egen idrett i forhold til utespillerne. Om en keeper ikke får spesifikk og riktig trening er det urealistisk å tro at denne spilleren på laget vil utvikle seg.

Dette skal vi bli enda flinkere på, og arbeidet er allerede godt igang,” sier Hagesæter.