Cody e kommet hem

,

Varegg fotball har i dag gleden av å presentere Mathias Macody Lund som ny hovedtrener for klubbens A-lag.

Mathias har i år hatt ansvaret for Varegg 2 i 5. divisjon, men tar nå steget opp et nivå og skal lede klubbens 4. divisjonslag. Mathias overtar etter Frank Hellevik som har vært hovedtrener i 5 år, men som nå skal over i andre oppgaver i Varegg fotball.

Mathias er en ekte Varegg-gutt fra Sandvikslien, og han begynte å spille i klubben som femåring, frem til han var 18 år. Han debuterte for klubbens A-lag som 16-åring. Han spilte senere for Fana i andredivisjon fra 2008-2010, han var innom Donn i 3. div og tilbake på Varegg A i årene 2012- 2016. Han er i dag 33 år og jobber ved Idrettslinjen på Åsane Videregående Skole, og har brukt siste året også på å bli kjent med sin nye rolle som pappa.

Mathias var fysisk trener for Vareggs A-lag fra 2015-2017, men tok steget til å bli hovedtrener for Bergen Nords A-lag herrer fra 2017 til 2021, og hadde to opprykk på rad, fra femte divisjon til Norsk Tipping-ligaen (3. div). Han ble i 2018 kåret til årets trener i Hordaland fotballkrets. Han var samtidig spillende trener, og er fortsatt aktiv som fotballspiller.

Mathias har ellers erfaring som assistenttrener for G15 i IK Start, og han drev FFO hos Varegg i tre år. Han innehar UEFA-B lisensutdanning, i tillegg til å være skolert som trenerveileder.

Av utdanning holder han en mastergrad innen idrettsvitenskap, og han skrevet masteroppgave om talentutvikling i fotball.

Mathias forteller at han er svært motivert for oppgaven, og gleder seg stort til å komme i gang. Klubben føler seg trygg på at han, med sin erfaring og trenerskolering, i kombinasjon med lokal tilhørighet og et bankende hjerte for klubben, vil være rett mann til å føre lagets og klubbens arbeid videre.

Hjertelig Velkommen, Mathias!