Sesongen 2023 – og Cody sin oppsummering

, ,

Mathias Macody Lund avsluttet i desember sitt engasjement som hovedtrener for Varegg A etter en sesong. Mathias gjorde sine saker bra og Varegg A leverte en sterk sesong i 2023. God, underholdende og fremoverrettet fotball ble et varemerke. Mathias ble to- barns pappa i november og hadde allerede tidlig i høst signalisert at i 2024 skulle familielivet gis prioritet. Et klokt valg som klubben har full forståelse for. Mathias sin tid som Varegg A- trener ble derfor av det kortere slaget, denne gangen, men Mathias er neppe ferdig med fotballen. Her følger Mathias sin oppsummering av sesongen: 

«Etter en lang og innholdsrik sesong for A-laget, er det på tide å reflektere litt over året som har gått. Varegg endte på 3.plass i vår avdeling, ett poeng bak Lyngbø på 2.plass og langt bak Åsane 2 som rykket opp. Frem til sommeren var vi med i kampen om opprykket, men en dårlig periode før og etter sommerpausen, torpederte vår plan om å kjempe om opprykket hele veien inn.

I høst har vi imidlertid prestert meget bra og levert noen fantastiske kamper. I siste kampen slo vi Lyngbø 3-0 på bortebane og leverte en av våre beste kamper for året. Dette var en flott avslutning på sesongen, og en «cliffhanger» for hva som kommer i 2024. Det som kanskje gleder meg mest som trener, er å se utviklingen til spillertroppen. Vi har både unge og eldre spillere som har tatt store steg som fotballspillere.

En av de viktigste oppgavene til trenerteamet i år, har vært å implementere vår fotballfilosofi og våre prinsipper for hvordan vi skal spille fotball. Sentralt i denne filosofien ligger det at vi skal være gode i kraft av oss selv. Vi skal skape sjanser og score mål gjennom vårt eget spill. Derfor har vi hatt stort fokus på å dominere og kontrollere kamper, med ballen fortrinnsvis hos en Varegg-spiller. Vi mener at dette fører til større utvikling for våre spillere i det lange løp. 

Å bygge en spillestil og en fotballfilosofi er et langsiktig arbeid. Det tar tid før man ser den fulle effekten av en langsiktig strategi. Men jobber man systematisk overtid, vil det bære frukter i lengden. 

Så litt om min rolle: Jeg har bestemt meg for å ikke fortsette som hovedtrener for Varegg. Med to små barn under 3 år og full jobb finner jeg ikke tid til å være trener på dette nivået. Jeg ønsker å prioritere familien det neste året, det er det aller viktigste for meg. Det er vemodig, men føles som et riktig valg å legge fløyten og stoppeklokken på hyllen i 2024.

Derfor er jeg veldig glad for at Didrik har takket ja til å ta over som hovedtrener for 2024. Vi deler de samme tankene om fotball, og han har et brennende engasjement for Varegg. Jeg er sikker på at han kan bygge videre på det prosjektet vi startet i 2023. Han er allerede godt i gang med arbeidet inn mot 2024-sesongen, noe som lover bra for neste sesong. 

Jeg vil takke alle som har fulgt og støttet A-laget i 2023, og kommer garantert til å følge laget tett fra tribunen.»