Varegg A-lag med nytt trenerteam – og en god sesongstart

, ,
Terje H, Didrik I og Morten S

Trenerteamet 2024

Inn som erstatter for A- laget har kommet Didrik Inderhaug, fjorårets assistenttrener. Didrik har vokst opp på fjellsiden, er som Mathias en ekte Varegg- gutt, og han hadde sin debut på A- laget allerede i 2008. Didrik var med å stifte Skansens Ballklubb hvor han har vært aktiv lenge. Etter 2022- sesongen la han skoene på hyllen, men kom altså inn som assistenttrener for Varegg, og en trenerkarriere er så vidt begynt. 

Didrik har fått med seg Morten Sætre som assistenttrener. Morten er 33 år, økonom, og har lang fartstid fra bergens- fotballen. Han har vært aktiv i en rekke klubber i alle divisjoner opp til 3. divisjon. Han har vært innom både Fana, Lysekloster, Smørås, Nordnes og Nubben. 

Blide Terje Husabø fortsetter som keeper- trener. Terje er blitt en viktig keeper- trener for flere enn A- keeperne, og under hans dyktige hansker er det gode sjanser for at klubben vil fostre keeper- talenter på rekke og rad i årene framover. 

Om sesongen 2024 

Hovedtrener Didrik skriver følgende om sitt syn på den kommende sesongen: 

«Selv om vi til tider var veldig gode i 2023, har vi fremdeles forbedringspotensiale. Vi skal videreutvikle den offensive- og utviklende fotballen vi har spilt i 2023. Det skal være gøy både å se- og å spille for Varegg den kommende sesongen. I tillegg har vi en ambisjon om å slippe til flere av våre lovende unggutter, gjennom hospitering med A-laget på trening og i kamp. Sportslig ønsker vi å bli mer stabile i prestasjonene, slik at vi forhåpentligvis kan være med å kjempe om opprykket helt inn, ikke bare til sommeren, som i år. Vi har et veldig godt utgangspunkt fra i år som vi forhåpentligvis skal klare å bygge enda litt videre på.»

Sesongpremiere mot Sandviken 

Lørdag 27. januar var det nok engang duket for et Bergenhus- derby. Varegg og Sandvikens A- lag møttes til dyst i et «nydelig» januarvær; akkurat passe mildt og godt timet i forhold til snø og kulde. 

Kampen endte med en knepen 2-1 seier til 3. divisjonslaget, men fra flere av de mange (ja, faktisk) tilskuerne ble det mumlet at «Jøss, dette var et bra Varegg- lag». Og det var det! Varegg spilte leken, direkte, teknisk god og rask fotball. I første omgang var det Varegg som var det beste laget, selv om Sandviken gikk opp i ledelsen. En utsøkt avslutning av en god Mats Engeberg utlignet ledelsen, helt fortjent. I andre omgang overtok Sandviken og en liten periode var det alle mann til pumpene og Varegg måtte kjempe iherdig for å stå imot. Sandviken- presset avtok etter hvert og kampen jevnet seg ut. En heldig Sandviken- scoring gjorde imidlertid at vi kom under 1-2, noe som holdt seg kampen ut. 

Varegg fikk testet flere spillere, samtlige leverte på et bra nivå, og dette lover godt for ukene og månedene framover. En god debut spillerne og for Didrik og teamet!