Fair Play –  En Trygg, Rettferdig og Respektfull Fotballsesong

,

Vi står på terskelen til en ny fotballsesong, hvor noen lag allerede har startet sine kamper, mens andre gjør seg klare til å entre banen. Dette er en kritisk tid hvor vi må være grundig forberedt for å sikre at sesongen blir en suksess, preget av trygghet, rettferdighet og respekt. For Varegg er det essensielt at Fair Play er i fokus gjennom hele sesongen. Men hva betyr egentlig dette, og hva handler Fair Play om?

Fair Play er ikke bare en floskel – det er hjertet av vår idrett, både på og utenfor banen. Det er en norm som skal gjennomsyre all vår aktivitet, uansett nivå. Dette innebærer ikke bare å følge reglene, men også å vise respekt og etterleve verdier som enhver fotballspiller og supporter burde stå for. Fotballbanen skal være et sted hvor vi ikke bare konkurrerer, men også respekterer hverandre og bygger et sterkt fellesskap. Det er et sted hvor alle skal kunne nyte kampene i trygge omgivelser og skape gode minner. Fair Play er en læreprosess for barn og unge, og det danner grunnlaget for hvordan vi blir oppfattet som en klubb og hvordan vi handler som enkeltindivider.

Styret i Varegg har satt seg et klart mål for sesongen 2024: å motta Fair Play-klubbsertifikatet fra NFF. Dette er imidlertid ikke bare klubbens ansvar; det krever innsats fra hver enkelt av oss – trenere, lagledere, spillere og foreldre.

Vi ber derfor om deres engasjement og støtte for å sikre at Fair Play er i sentrum gjennom følgende tiltak:

  • Aktiv deltakelse og fokus på Fair Play under trenermøter, spillermøter og foreldremøter.
  • Utpeking av kampverter ved alle hjemmekamper, som skal bidra til å skape trygge og respektfulle rammer rundt kampene.
  • Gjennomføring av Fair Play-kurset for alle trenere og ungdomsspillere.

I tillegg vil vi gjerne presentere Fair Play-prisen for 2024. Dette er en pris som skal tildeles det laget som best inkorporerer Fair Play gjennom hele sesongen. Fair Play-prisen vil bli utdelt til både det beste ungdoms- og barnelaget, som gjennom sin opptreden har vist enestående respekt, sportsånd og fair play gjennom hele sesongen.

Kan det bli ditt lag som vinner Fair Play-prisen?

Trenger dere mer informasjon eller materiell?
Se info her: https://vareggfotball.no/fair-play-i-varegg-fotball/ eller kontakt oss gjerne på mail: samfunn@vareggfotball.no 

Lykke til med sesongen alle sammen!!

Med vennlig hilsen,

Trond Erik Stølås

Samfunns- og fair play-ansvarlig, Varegg Fotball