Mulebanen nærmer seg grønn

,

Det er i disse dager smått utrolig å tenke seg fram til 4. juni og første uken av august, og se for seg Mulebanen og Varegg Arena som noe annet enn byggeplasser. 

Men 4. juni er datoen vi kan håpe at Mulebanen er grønn, klar til bruk og faktisk åpen for alle. Varegg Arena AS har satt dette som dato hvor banen skal være klar, men om datoen holder gjenstår å se. 

I skrivende stund er det kommunen dette vil stå på, men vi håper og tror Bergen kommune er på vårt lag og gir oss en dispensasjon til bruk. Drømmen er at bydelens barn og unge kan spille ball på en grønn Mulebane i sommer, og at vi fra og med august kan ta banen i bruk for fullt for alle barnelag. Tiden hvor treninger er både her og der er snart over – gu kor vi gledar oss!

Varegg som idrettslag ser mot første uken i august som en viktig uke. Da skal Varegg Arena formelt overføres til klubben, og etter en måneds tid med innredningsarbeid skal den store åpningen gå av stabelen. Tidlig i september blir det invitert til en storslagen åpningsuke. Den uken vil det bli lagt opp til aktivitetsdager for store og små, og alle som vil kan få ta arenaen i øyesyn. Og hvilket syn det vil bli!

Den 22. april var styreleder Holger Hagesæter, styremedlem Trond Erik Stølås og Morten Brattaule (styret i Varegg Arena AS), på befaring på anlegget, sammen med nyansatt daglig leder i Varegg Arena AS, Trygve Johnsen. På nært hold fikk vi se på detaljer som vi til nå kun har sett fra utsiden av gjerdet – eller ikke sett i det hele tatt.

I Varegg Arena vil taket utgjøre gode gamle Mulebanen, men i helt ny drakt. Med en utsikt som ingen andre fotballbaner kan matche blir Mulebanen en fantastisk trenings- og kamparena for våre mange barnelag. Vi får god plass på spillflaten, cirka samme størrelse som den gamle Mulebanen, en praktisk kiosk, stort lagerrom til alt vi har av utstyr til alle lag, ATV til slodding av banen og vi får toaletter og garderober innendørs. I tillegg kommer tribuner med god plass til mor, far og besteforeldre – og med en utsikt som på fine dager vil oppleves magisk. 

Rosinene i pølsen (ja, det er mange rosiner i denne pølsen) er flere enn kun Mulebanen øverst. Inne i selve arenaen vil man møte en rekke spennende og moderne løsninger. Klasserom av ulike størrelser, som kan åpnes og gjøres om til selskapslokaler, innbydende foaje og inngangsparti, toaletter og garderober, kafe, kjøkken og nok en kiosk. For ikke å snakke om rommene som vil romme det flunkende nye treningssenteret, hvor det vil være mulig å kjøpe seg treningskort, med en pris for nye og en pris for eksisterende Varegg- medlemmer. Selve Varegghallen, hjertet i Varegg Arena, er en gedigen idrettshall på størrelse med halvannen håndballbane. Her er plass til omfattende aktivitet, hallen kan skilles av med vegger, det kan gjennomføres store møter og samlinger, det blir storskjerm og lydanlegg, og tribuner med plass til flere hundrede publikummere. Kan hende er det her Varegg fotball skal se Champion League finalen i 2025, alle mann alle og heia Haaland!

I Varegg Arena skal Varegg som klubb vokse – fra fotball og fleridrett i dag, til noe mer, men enda ukjent, i framtiden. Reisen begynner nå!

Når Varegg Arena snart åpner forplikter dette oss alle. Varegg fotball vil behøve en god del frivillige til å delta på vaktlag og i dugnader, slik at vi alle kan medvirke til å ta vare på denne flotte gaven. Vi skal ta vare på Mulebanen, holde anlegget rent og pent, sikre trygge og fine omgivelser innendørs, og ellers bruke anlegget med klokskap. Vi håper på positive tilbakemeldinger når vi om kort tid vil etterlyse frivillige til ulike oppgaver. Dette blir sosialt, kjekt og givende!

Vi i Varegg fotballs styre, og vi snakker sikkert på vegne av hele klubben, bøyer oss nok engang i støvet for Trond Mohn og hans giverglede. Vi vet at det å legge tilrette for sunn og god barne- og ungdomsaktivitet, i trygge omgivelser, er svært viktig. Det skaper gode miljøer, gode oppvekstsvilkår og er med på å gi barn og unge en god start på livet. 

Varegg fotball skal gjøre vårt for at Trond Mohn blir fornøyd, at vi kan overta stafettpinnen sammen med Varegg Allianse og Varegg fleridrett, og sammen sikre bydelens barn og unge et anlegg som vil bli tatt godt vare på i mange år framover.