Varegg A og B kan ta ferie – med god samvittighet

,
To fotballspillere løpende på en bane. Med øynene på ballen, som er utenfor bildet.

Varegg A med viktige seire

A- laget fikk seks poeng på sine to siste kamper før ferien. Først 2-1 hjemme mot Trane 12. juni, og deretter 2-0 mot Mathopen borte tre dager senere. Endelig fikk laget uttelling i form av seire, i en vårsesong som har vært svingende. Til tider har A- laget vist at toppnivået er «skyhøyt», men det har blitt vist for sjeldent og for lite stabilt til at resultatene har gått vår vei. De to siste kampene gir likevel god grunn til optimisme og tro på at høsten kan bli spennende. Bremnes har rykket litt ifra, men når vi ser tilbake på akkurat den kampen – og egentlig alle de andre – tør vi påstå at gruppen er helt åpen og at her er ingenting avgjort. Didrik Inderhaugs mannskap bør holde seg i form gjennom sommeren, stille til start i august og ta tre- poengere på rekke og rad. Da kan dette bli en veldig morsom sesong!

Kampdata:

Kamp mot Trane: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8441265

Kamp mot Mathopen: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8441256

Varegg B med tap og poengdeling  – og en fryktelig lei skade

Våre talentfulle keeper Alif Rahman, sammen med lagkameratene Laurentiau Otvos og Roble Omar Mohammed, i en kamp fra 2021

Varegg B stilte – igjen – med et svært ungt mannskap til bortekamp mot Telavåg på naturgresset på Telavåg mandag 17. juni. En strøken bane som innbød til god fotball lå klar denne sommerkvelden, men kampen ble aldri god. Telavåg møtte oss med en klar filosofi om å kjempe hardt, slå langt og utnytte god fysikk maks. Våre spillende gutter fikk aldri til det vi er gode på, nemlig banespill og la ballen gå og motstanderen løpe. Om det var motstanderen, underlaget – eller hendelser underveis i kampen – er vanskelig å si. Trolig en miks av alt. Vår solide og talentfulle keeper Alif Rahman, som kom tilbake til Varegg fra moderklubben Lyngbø for få uker siden, var involvert i en fryktelig kollisjon tidlig andre omgang, en kollisjon som gikk ut over Alif sitt kne. Alif ble liggende i mer enn 20 minutter før han kunne bæres av banen, og han hadde det svært vondt. Ambulanse måtte til for å få ham til lege. Mye tyder på et langvarig avbrekk for Alif. Klubben skal gjøre det vi kan for å støtte ham i tiden framover. At dette gjorde noe med kampen er ikke tvilsomt, resultatet ble helt uviktig. Akkurat denne 2. omgangen gav null læring.

Kampdata: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8445525

Da var siste kampen før ferien, mot serieleder Nest- Sotra, hjemme på Stemmemyren lørdag 21. juni, en helt annen affære. Motstanderen spilte den kanskje beste fotballen vi har møtt i serien i vår. Spillende, hurtige, ballsikre og kreative. De hadde ballen mest, men våre unge håpefulle stod godt i mot. Faktisk så godt at vi går opp i 1-0 etter 13 minutter, en ledelse vi holdt helt inn til pause, nesten. En glipp i forsvarsarbeidet vårt gjør at Nest- Sotra alt for enkelt får sette inn 1-1 i det 44. minutt, og det stod uavgjort til pause. Første omgang ble vi mye løpende imellom, men aldri utspilt av kampen. I andre omgang skulle ting rettes opp og vi skulle stramme til; denne kampen var mulig å få noe ut av. Trodde vi. Tross spillemessig bedring fra Varegg sin side var det serielederne som tok styringen. De økte til 2-1, 3-1 og 4-1 fra 58. til 72. minutt. På sistnevnte mål sank Varegg- hodene ned og alt virket fortapt. Spillet vårt satt, men vi ble knallhardt straffet. Det føltes urettferdig, men på tribunen var vi likevel (nesten) fornøyde. Det er tross alt en god læring dette! Men så skjedde det: Kort tid etter 1-4 får vi til en mega- kontring og 2-4 lyser på tavlen. Fire minutter deretter, nytt godt angrep etter god bearbeiding og smarte løp; 3-4. Full fyr i kampen og stor underholdning. Og hvem skulle tro; etter ytterligere 4 minutter; igjen et godt angrep, 9 grønne mot 5 blå/gule innenfor 16- meteren og bang, skudd fra distanse og i mål. 4-4. Der gav lagene seg, og slik kampen ble var uavgjort eneste riktige. En formidabel opphenting, og en boost for selvtilliten før Norway Cup og høstsesongen. Dette laget leverer!

Kampdata: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8445534

Oppsummering før ferien

Det har vært kjekt å følge seniorlagene denne våren. Lagene har tett samarbeid, trenere som snakker sammen, spillere som bidrar begge veier – dette er godt utviklingsarbeid for våre yngste. Spillere vi trodde ville få det tøft i seniorfotballen, som første års juniorer, har klart seg utmerket. Og våre fremste (og eldste) av de yngste tar stadige steg. Med kullene som kommer bak oss er dette modellen vi må holde på og tro på; vi kan utvikle gode spillere i egne rekker. Alle kan uansett ikke gå til Brann eller Åsane. Og et viktig nøkkelord for dem med de største ambisjonene; tålmodighet!

Hovedbilde: Vareggs Johannes Bakke Hagesæter med 3 mål mot Nest Sotra, Foto: Hordalandfotball.